La începutul lunii iunie caravana mobilă cu servicii gratuite pentru screeningul cancerului de col uterin va ajunge și în comuna Budeasa

iunie 8, 2023

La începutul lunii iunie caravana mobilă cu servicii gratuite pentru screeningul cancerului de col uterin va ajunge și în comuna Budeasa. Femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 ani, cu domiciliul în Budeasa sau în oricare altă localitate argeșeană, vor beneficia de testări Babeș Papanicolau (24-29 ani) sau HPV (30-64 ani). Toate aceste operațiuni vor fi gratuite și fac parte dintr-o campanie de prevenire a apariției cancerului de col uterin.

Persoanele care doresc să beneficieze de testarea gratuită sunt rugate să apeleze numărul de telefon 0248 236 457, de luni până vineri, între orele 09:00-14:00 pentru a fi notate pe lista de participare.

Campania de prevenire a cancerului de col uterin se desfășoară în cadrul proiectului SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” în parteneriat cu Fundația „Renașterea” pentru Educație, Sănătate și Cultură (FRESC), Centrul FILIA și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN).

Last modified: iunie 8, 2023

Comments are closed.

Sari la conținut