UNDE APELEZI ATUNCI CAND MEDICUL TĂU DE FAMILIE NU MAI ESTE ÎN PROGRAM (respectiv seara, noaptea, sâmbătă şi duminică şi sărbătorile legale) și ai o problemă de sănătate care nu face obiectul consultațiilor UPU ?

ianuarie 30, 2023

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi privind asistenţa medicala primară, a fost înfiinţat Centrul de permanență din satul Calotesti!

Consultaţiile şi tratamentele în Centru sunt gratuite şi se aplică oricărui cetăţean, indiferent dacă este asigurat sau nu și indiferent de medicul de familie la care este înscris. De asemenea la serviciile Centrului de Permanență de pe raza comunei Budeasa pot apela atât cetățenii comunelor Merișani și Mălureni, acestea fiind comune arondate.

CE ESTE CENTRUL DE PERMANENȚĂ?

Centrul de permanență functionează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă, acesta fiind deservit de medicii de familie care asigură astfel, continuitatea asistenței medicale primare.

CE FACE CENTRUL DE PERMANENȚĂ?

În cadrul Centrului sunt oferite servicii de mică urgență, dar sunt efectuate și tratamente (administrarea tratamentelor injectabile, pansamente, etc.).De asemenea personalul medical eliberează bilete de trimitere către alte specialităţi în vederea internării în situaţiile care depăşesc competenţele medicului de familie, precum și adeverinţe medicale pentru pacienți, cu care se vor prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea reţetei.

CÂND?

– LUNI-VINERI – între orele 15:00-08:00;

– SÂMBĂTĂ-DUMINICĂ-SĂRBĂTORI LEGALE – program de 24 de ore NON-STOP.

Last modified: ianuarie 30, 2023

Comments are closed.

Sari la conținut