Realizare traseu de agrement

septembrie 20, 2022

Din dorința de a promova relieful și peisajele de care beneficiază comuna Budeasa, Primăria a acceptat provocarea realizării unui traseu de agrement, astfel, în colaborare cu Asociația Zimbrul Carpatin, formată dintr-un grup de voluntari tineri, iubitori de natură și de mișcare ce și-au propus să lege Piteștiul de munte, la pas sau pe bibicleta, a luat nastere traseul “Poteca Zimbrilor”.

Primul sector din acest traseu a fost realizat deja în Comuna Budeasa, unde cu ajutorul Primăriei s-a reușit marcarea a 13 kilometrii ai acestei poteci de agrement și recreere. Poteca este marcată cu benzi orizontale alb-roșii, plăcuțe informative si din kilometru în kilometru cu borne care indică distanța parcursă. Bornele kilometrice au fost montate cu scopul de a ajuta la orientarea în teren, cât și la setarea limitei de kilometri pentru fiecare amator de mișcare în aer liber.

Poteca poate fi parcursă atât pe jos, cât și cu bicicleta, diferența de nivel fiind de 200 metri, iar faptul că în portorție de 90% aceasta se află prin pădure, face ca traseul să asigure un confort termic sporit, atât vara, cât și iarna!

Last modified: septembrie 20, 2022

Comments are closed.

Sari la conținut